آشنایی با بهترین روش های بهبود سئو سایت فروشگاهی

آشنایی با بهترین روش های بهبود سئو سایت فروشگاهی

آشنایی با بهترین روش‌های بهبود سئو سایت فروشگاهی
 
زمان مطالعه: ۹دقیقه

بیشتر ما برای خرید اینترنتی، محصول خودمان را در گوگل سرچ می‌کنیم، معمولا از همان پیشنهادات صفحه اول یک سایت فروشگاهی را انتخاب می‌کنیم و کم‌تر پیش می‌آید که به صفحه دوم، سوم و .. سر بزنیم. بنابراین برای بیشتر دیده شدن سایت فروشگاهی خودتان باید در صفحه اول باشید ولی چگونه؟ اینجاست که سئو سایت فروشگاهی به کمک شما می‌آید.

ما در این مقاله ۴ تکنیک برای بهبود سئوی سایت فروشگاهی را به شما معرفی کرده‌ایم.

سئوی سایت فروشگاهی چیست؟

بیشترین آمار خرید محصولات برای سایت‌هایی است که در صفحه اول نمایش داده می‌شوند. زمانی که بخواهید محصولات و کالاهای خودتان را در سایت فروشگاهی به فروش برسانید نیاز دارید تا مجموعه‌ای از تکنیک‌ها را روی سایت رعایت کنید تا به شما کمک کند وقتی که کاربران محصولاتی را که ارائه می‌دهید در گوگل سرچ می‌کنند سایت شما در نتایج بالا نمایش داده شود. پس اینکه چطور صفحه اول باشید به رعایت اصول سئو بستگی دارد.

 

کلمه‌ی SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است که به معنی به بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است.

برای اطلاعات بیشتر وبلاگ «چرا سایت فروشگاهی شما صفحه اول گوگل نیست »را مطالعه کنید.

تکنیک‌‌های سئو سایت فروشگاهی

تحقیق و یافتن کلمات کلیدی که مشتریان جستجو می‌کنند

کلمات کلیدی یا ‌‌Keyword ها کلماتی با میزان جستجو بالا هستند که کاربران در موتورهای جستجو وارد می‌کنند تا اطلاعات یا محصول موردنظر خودشان را پیدا کنند. در زمان انتخاب کلمات باید مطمئن شوید کلمه‌ای که انتخاب می‌کنید با چیزی که خریدار جستجو می‌کند نزدیک باشد. بعد از یافتن کلمه‌کلیدی باید از آن‌ها در تمام صفحات هدف سایت خودتان استفاده کنید تا صفحه موردنظر با جستجوی کلمه‌کلیدی در نتایج جستجو نمایش داده شود.

کلمه کلیدی در سئو سایت فروشگاهی

هر چه حجم جستجوی برای کلمه یا کلمات کلیدی بیشتر باشد، رقابت در آن کلمه بیشتر است در نتیجه نیاز به زمان و زحمت بیشتری برای رسیدن به رتبه بالا دارد.

برای مثال کاربری که می‌خواهد نحوه‌ی تعویض تسمه تایم پراید را از طریق اینترنت پیدا کند، در گوگل عبارت آموزش تعویض تسمه تایم پراید را جستجو می‌کند. این عبارت جستجو شده همان کلمات کلیدی محسوب می‌شود که شما باید در سایت خودتان به کار ببرید.

 

در واقع کلمه‌ کلیدی همان خواسته وعلاقه‌مندی کاربران است که در موتورهای جستجو search می‌شود.

سئو داخلی ( On Page SEO)

به طور کلی سئوی سایت به سه بخش داخلی، خارجی و تکنیکال تقسیم می‌شود که هر کدام از آن‌ها تاثیر زیادی در عملکرد سایت دارند.

به تمام اقداماتی که برای بهبود رتبه سایت فروشگاهی در داخل سایت انجام می‌شود، سئوی داخلی می‌گویند. سئوی داخلی باعث افزایش رتبه و ترافیک سایت از موتورهای جستجو و علاوه بر آن به موتورهای جستجو درک بهتری از سایت شما می‌دهد.

برای بهبود سئوی داخلی چه کار باید کرد؟

لینک‌ دهی داخلی:

با استفاده از لینک‌دهی داخلی میان صفحات سایت ارتباط برقرار می‌کنید و کاربرانی که به سایت شما مراجعه می‌کنند با کلیک بر روی این لینک‌ها به صفحات دیگر سایت هدایت می‌شوند. نکته‌ی دیگر اینکه با استفاده از لینک سازی داخلی ربات‌های گوگل درک بهتری از صفحات سایت شما پیدا می‌کنند و صفحات جدید سایت شما را به راحتی پیدا می‌کنند، تمام لینک‌هایی که در صفحات سایت خودتان مثل محصولات، قیمت، درباره ما و.. انجام می‌دهید لینک‌دهی داخلی به حساب می‌آید.

بهینه‌ سازی عکس‌ های سایت :

بهینه سازی عکس‌های سایت از چند جهت (کیفیت عکس، Title و Alt ) اهمیت دارد. عکس‌های سایت یعنی کیفیت عکس‌ها را به اندازه‌ای باشد که روی سرعت بارگذاری سایت تاثیر منفی نگذارد و هم‌چنین از Title و Alt مناسب برای عکس‌ها استفاده کنیم. Title همان نام عکس است که به موتورهای جستجو کمک می‌کند که متوجه شوند عکس درباره چه چیزی است.

گاهی ممکن است به هر دلیلی عکسی که در سایت گذاشته‌اید برای کاربر باز نشوند، در این زمان با استفاده از تگ Alt، متن جایگزین به جای عکس شما نمایش داده می‌شود.

استفاده از کلمات کلیدی به تعداد مناسب:

اگر با برای دسترسی به رتبه بهتر در یک کلمه کلیدی تمام محتوای یک صفحه را با کلمه کلیدی پر کنید به اصطلاح صفحات خودتان را با این کلمات بمباران کرده‌اید. بنابراین Keyword Stuffing زمانی اتفاق می‌افتد که خواسته یا ناخواسته در استفاده از کلمه‌ی کلیدی زیاده روی کنید. این روش در گذشته برای بهبود رتبه در گوگل استفاده می‌شد اما با توسعه الگوریتم‌های گوگل نه تنها این روش دیگر کاربردی ندارد، بلکه استفاده از این روش باعث جریمه سایت شما می‌شود.

استفاده مناسب از تگ‌های ‌ Heading و بهینه‌سازی آن‌ها:

برای دسته‌بندی محتوای سایت از هدینگ‌های مختلف (H6 تا H1) استفاده کنید تا مخاطب آسان‌تر با سایت شما ارتباط برقرار کند. متن‌هایی که در این تگ‌ها قرار می‌گیرند بیشتر دیده می‌شود و برای اطلاع از محتوای صفحه کافی است سرتیترها را بخواند تا متوجه موضوع سایت شود.

تگ‌های Heading  و سئو سایت فروشگاهی

نحوه چینش تگ‌ها در متن:

تگ ‌H1 مهم‌ترین تگ است و تنها یک بار در متن استفاده می‌شود تا موضوع اصلی محتوای سایت را برای مخاطب مشخص کند.

تگ H2 بعد از تگ ‌H1 بیشترین استفاده در متن را دارد.

تگ‌های H3 ،H4 ، H5 و H6 به ترتیب برای زیرپاراگراف‌ها استفاده می‌شوند.

 

استفاده از تمام تگ‌های H4، H5 و H6 در محتوا ضروری نیست.

بهینه کردن آدرس صفحه (URL)

آدرس یک سایت نشان‌دهنده هدف یک سایت است. همیشه به خاطر داشته باشید که در آدرس وب‌سایت (URL) خودتان از کلمه‌ی کلیدی استفاده کنید.

محتوا تولید کنید

حتما این جمله‌ی بیل گیتس را شنیده‌اید که «محتوا پادشاه است»، درست است چون اگر محتوایی نباشد گوگل بر چه اساسی رتبه‌بندی سایت را انجام دهد؟

علاوه بر آن با تولید محتوا به موتورهای جستجو این پیام را ‌می‌دهید که که سایت شما فعال است و این نکته از دید سئو خیلی ارزشمند است.

سئو تکنیکال(Technical SEO)

سئو تکنیکال(Technical SEO) شامل تمام اقدامات فنی است که در سمت سایت و سرور قرار دارند تا به خزنده‌های موتورهای جستجو کمک می‌کند تا سایت آسان‌تر سایت را ایندکس کنند. مراحلی مثل نقشه سایت، بهینه‌سازی کدها و.. .

مهم‌ترین چک لیست‌های سئو تکنیکال:

از بین بردن تمام خطاهای ۴۰۴ :

برداشت گوگل از صفحاتی که خطای ۴۰۴ دارند این است که این صفحه وجود ندارد و بعد از مدتی دیگر صفحه موردنظر را فهرست‌بندی و ایندکس نمی‌کند.

استفاده از نقشه سایت(Site map):

نقشه سایت یا Sitemap فایلی است که یک نقشه از ساختار سایت و دسته‌بندی مختلف دارد تا خزنده‌های گوگل به راحتی محتوا را ببینند و ایندکس کنند.

Responsive بودن سایت

گوگل در بررسی و رتبه بندی سایت‌ها به رضایت کاربران توجه زیادی می‌کند، یعنی اگر سایت کاربرپسند باشد امتیاز مثبت و در غیر این صورت امتیاز منفی می‌گیرد. طراحی ریسپانسیو سایت فروشگاهی شما باعث می‌شود که سایت شما متناسب با هر نوع دستگاهی که کاربر از آن استفاده می‌کند مشاهده کند و عدم ریسپانسیو بودن سایت شما باعث می‌شود که کاربرانی که به سایت شما وارد می‌شوند خیلی سریع از سایت خارج شوند. این موضوع نرخ پرش سایت شما را زیاد و سئوی سایت شما را منفی می‌کند.

نرخ پرش چیست؟

نرخ پرش یا Bounce Rate تعداد کاربرانی است که به سایت شما وارد می‌شوند و بدون ماندن در سایت و سرزدن در صفحات سایت، آن را ترک می‌کنند.

سئو خارجی(Off-page SEO)

سئو خارجی تمام فعالیت‌ها و اقداماتی است که خارج از سایت شما برای افزایش رتبه سایت شما توسط موتورهای جستجو انجام می‌شود. لینک هایی که از سایت هایی دریافت می کنید که با وب سایت شما سازگار هستند، شناخت شما را توسط موتورهای جستجو افزایش می دهند. می توانید لینک را از تصویر یا محتوا دریافت کنید. با این حال، مطمئن شوید که کیفیت سایتی که به آن لینک می دهید بالا باشد.

اقداماتی برای بهبود سئو خارجی:

بک‌لینک‌ها:

یکی از فاکتورهایی که موتورهای جستجو برای رتبه‌بندی سایت‌ها از آن استفاده می‌کنند همین بک‌لینک‌ها هستند. بک‌لینک‌ها لینک‌هایی هستند که سایت‌های دیگر به شما داده‌اند به طور ساده‌تر بک‌لینک‌ها لینکی از یک سایت به سایت دیگر هستند.

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که بک‌لینک‌ها چگونه باعث بهبود سئوی سایت فروشگاهی می‌شود، خیلی ساده است بک لینک‌های باکیفیت به موتورهای جستجو این پیام را می‌دهند که که محتوای سایت شما قابل توجه است و شناخت سایت شما برای موتورهای جستجو را افزایش می‌دهند.

بک‌لینک‌ها و سئو سایت فروشگاهی

بک‌لینک‌ها به دودسته تقسیم می‌شوند:

بک‌لینک‌های فالو(‌follow): این دسته از لینک‌ها برای مخصوصا اگر از سایت‌ها معتبر باشند کمک زیادی به بهبود رتبه شما در موتورهای جستجو می‌کنند.

بک‌لینک‌های نوفالو(nofollow): این دسته از لینک‌ها به موتورهای جستجو می‌گویند که این لینک را نادیده بگیرند. بنابراین معمولا خیلی برای بهبود رتبه و سئوی سایت فروشگاهی شما مفید نیستند.

استفاده از شبکه‌های اجتماعی:

شما می‌توانید با استفاده از از شبکه‌های اجتماعی برای سایت فروشگاهی خودتان ترافیک ایجاد کنید و کاربران را تشویق کنید که از سایت فروشگاهی شما بازدید کنند و می‌توانید برای سایت فروشگاهی خودتان لینک‌سازی کنید. یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش بازدید از سایت خودتان انتشار مطالبی است که که کاربران به آن علاقه دارند و بعد از آن‌ها بخواهید بر روی لینک مطلب کلیک کنند و مطلب را از سایت نگاه کنند.

رپورتاژ آگهی:

رپورتاژ برای سایت شما جنبه تبلیغات دارد و شما می‌توانید خدمات و محصولات خودتان را با استفاده از آگهی به دیگران معرفی کنید. هرچه اعتبار سایتی که رپورتاژ شما در آن قرار می‌گیرد بیشتر باشد، اعتبار سایت شما بیشتر می‌شود و گوگل به خوبی این موضوع را درک می‌کند و روی سئو سایت شما تاثیر می‌گذارد.

در پایان

همانطور که متوجه شدید طراحی سایت فروشگاهی به تنهایی برای موفقیت و رشد کسب‌و‌کار شما کافی نیست، شما باید با استفاده از تکنیک‌ها و اصول سئو، سایت فروشگاهی خودتان در نتایج جستجو گوگل ارتقا بدهید. سئو سایت فروشگاهی یکی از دلایل فروش بیشتر برای سایت‌های فروشگاهی به حساب می‌آید. البته فراموش نکنیم که سئو سایت کمی زمان‌بر است و نباید انتظار داشته باشیم با یک هفته کار کردن روی سئو صفحه اول گوگل باشیم و به اندازه‌ی دیجی‌کالا فروش داشته باشیم.