7 نکتۀ پنهان برای شروع مدیریت یک وب‌سایت فروشگاهی!

7 نکتۀ پنهان برای شروع مدیریت یک وب‌سایت فروشگاهی!

 
زمان مطالعه: ۹ دقیقه

اگر همین حالا عبارت «وب‌سایت فروشگاهی» را در اینترنت جست‌وجو کنید، خواهید دید که بیشتر مطالب و نتایج درباره نحوه ساخت سایت فروشگاهی و طراحی سایت فروشگاهی است! همین جا قول می‌دهیم کمتر مقاله‌ای را پیدا می‌کنید که به شما بگوید چطور بعد از تاسیس فروشگاه آنلاین خودتان، آن را مدیریت کنید. از طرفی بیشتر شرکت‌ها با ارائه‌ خدمات وب‌سایت فروشگاهی درآمد کسب می‌کنند و کمتر شرکتی را پیدا می‌کنید که برایش مهم باشد که شما وب‌سایت خود را چگونه اداره می‌کنید. اما وظیفه لیموبیت تازه شروع شده است! ما در این مطلب به شما 7 نکته مهم می‌گوییم که برای مدیریت وب‌سایت در دوران کرونا حسابی به کارتان می‌آید.

 

نکته اول: به رگ‌های وب‌سایتتان خون بریزید!

شاید این تیتر کمی ترسناک باشد اما حقیقت همین است! وب‌سایت شما یک موجود زنده است و هر صفحۀ آن مانند یک اندام عمل می‌کند. این اندام‌ها رگ‌هایی دارند و بدون خون کار نمی‌کنند! این خون همان محتوای وب‌سایت شماست. بسیاری از کسب‌وکارها تصور می‌کنند که فقط ارائه کالا یا خدمات باکیفیت برای جذب مخاطب کافی است. اما مساله این است که مخاطب‌های الان بسیار حرفه‌ای‌تر از ما هستند و به‌راحتی به هر کسی اعتماد نمی‌کنند! این مخاطبان نیاز دارند تا به آنها فرصت بدهید و با حرف‌های خوب و اطمینان‌بخش، دل آنها را به دست بیاورید. کافیست به وب‌سایت فروشگاهی خودتان، محتوای خوب و باکیفیت تزریق کنید. به شما قول می‌دهم بعد از دیدن تاثیر شگفت‌انگیز محتوا، دیگر آن آدم سابق نخواهید بود! اوایل راه‌اندازی یک وب‌سایت فروشگاهی، شما به یک محتوای اساسی نیاز دارید. در ادامه می‌توانید محتوای وب‌سایت خود را گسترش دهید اما این محتوای اساسی بسیار بسیار مهم است پس روی آن واقعا سرمایه‌گذاری کنید. درباره کدام محتوا حرف می‌زنیم؟ محتوای محصول! منظور از محتوای محصول، همان توضیحات محصول شامل رنگ، جنس، مشخصات فیزیکی، مزایا و... است که در کنار محصول نمایش داده می‌شود. این متن‌ها می‌توانند مخاطب را مجاب به خرید کرده و یا او را کلا منصرف نمایند. پس بدانید که این محتوا برای فروشگاه آنلاین شما بسیار حیاتی است! محتوای محصول، فرمت و قالب مشخصی دارد. برای آگاهی از آن کافیست سری به فروشگاه دیجی کالا بزنید. اما شما که قرار نیست شبیه به دیجیکالا باشید! شما باید خودتان باشید و اثر انگشت منحصر‌به‌فرد خودتان را داشته باشید. پس نکات مهم درباره محصول‌نویسی را با شما در میان می‌گذاریم تا بتوانید ایده خود را پیاده‌سازی کنید.

 

۱. ابتدا مخاطب خود را بشناسید!

بیشتر کسب‌وکارها نمی‌دانند برای چه کسی می‌نویسند و مخاطب آنها چه ویژگی‌هایی دارد. شاید دیده باشید که یک وب‌سایت فروش ایکس‌باکس همان ادبیاتی را به کار برده است که یک وب‌سایت تجهیزات پزشکی استفاده می‌کند! پس مخاطب خود را بشناسید، نیازهای او را دریابید و لحن مناسب برای او را پیدا کنید. شاید نوجوان مورد نظر شما به لحن صمیمانه‌تر شما بیشتر اعتماد کند تا یک لحن خشک و رسمی.

۲. توضیحات نصفه‌ونیمه ارائه ندهید!

هیچ چیز به اندازه یک توضیح جامع و کامل، اعتماد مخاطبان را جلب نمی‌کند. درباره محصول توضیح بدهید و هر سوالی که مخاطب می‌تواند داشته باشد را نیز پاسخ بدهید. هیچ‌چیز را از قلم نیاندازید: جنس، رنگ، قیمت، مزایا، تفاوت نسبت به رقبا، مخاطبان محصول، سن مناسب برای مصرف و... هرچه توضیحات کامل‌تر باشد، مخاطب بیشتر جلو می‌آید. ضمنا لطفا توضیحات غیرواقعی ننویسید! هیچ‌وقت به این فکر نکنید که مخاطب نمی‌فهمد یا بعد از خرید کار از کار گذشته است و این حرف‌ها. این روزها دیگر هیچ نارضایتی‌ای پنهان نمی‌ماند چون توئیتر را برای همین روزها گذاشته‌اند!

 

۳.فارسی را پاس بدارید!

اگر تازه‌وارد هستید، سعی کنید یک بار قواعد نگارش فارسی را مرور کنید. جملات را کوتاه بنویسید و مخاطب را خسته نکنید. یک تیتر جالب و هیجان‌انگیز هم می‌تواند به متن شما کمک کند. نکته بسیار بسیار مهم، نداشتن غلط املایی است! به هیچ عنوان غلط املایی نداشته باشید. حتی اگر لازم است، نوشته خود را چندین بار بخوانید تا غلط نداشته باشد. مطمئن باشید مخاطب متوجه غلط املایی می‌شود و به آن فکر می‌کند.

۴. نکته آخر اما مهم!

حتما لحن خود را پیدا کنید. شما می‌توانید برای محصول‌نویسی وب‌سایتتان، یک لحن اختصاصی و ویژه پیدا کنید. شاید کمی سخت باشد یا نیاز به یک متخصص پیدا کنید، اما باور کنید که ارزشش را دارد. با ابداع یک سبک مخصوص و جالب، کم‌کم شناخته می‌شوید و مخاطبان شما احساس تعلق خاطر به شما پیدا می‌کنند. لحن شما همان اثر انگشت شماست پس از آن غافل نشوید. نکات بالا، اصلی ترین نکاتی بودند که شما می توانید برای محتوای محصول رعایت کنید. اتفاقا ما هم در لیموبیت از خودمان پرسیده ایم که باید « چه توضیحات محصولی بنویسیم که منجر به فروش محصول شود» و «نکات کلیدی برای نوشتن توضیحات محصول جذاب» چیست؟ می بینید که این دست سوالات را هر کسب وکاری باید از خودش بپرسد.

 

نکته دوم: شبکه های اجتماعی هوای سایتتان را تازه می کند!

شبکه‌های اجتماعی از لینکدین و فیسبوک گرفته تا توئیتر و اینستاگرام مثل شش‌های سایت عمل می-کنند. این شبکه ها مخصوصا وقتی شما در ابتدای کار باشید، نقشی حیاتی برای بالا آمدن سایت شما خواهند داشت. اگر در فیسبوک، توئیتر، لینکدین، پینترست، تلگرام، آپارات و نهایتا اینستاگرام اکانت ندارید، تا قبل از آن که سایتتان از نفس بیفتد، برای ساخت اکانت بشتابید. اگر هم اکانت دارید اما فعال نیست، زودتر فکری به حال فعالیت آن داشته باشید، در ادامه هم لیموبیت نکاتی را به شما میگوید که حتما می تواند کار را برای شما در بیاورد:

 

۱. محتوا را متناسب با ویژگی های شبکه اجتماعی ارائه دهید!

هر پلتفرمی ویژگی‌های فنی خاص خود را دارد. توجه به این ویژگی ها و تنظیم محتوا بر اساس آنها نقش مهمی در جذب مخاطب دارد. مثلا اینستاگرام به عنوان شبکه اجتماعی عکس‌محور با توییتر به عنوان شبکه اجتماعی متن محور متفاوت است. پس شما نمی‌توانید همان کاری را که برای جذب مخاطب در اینستاگرام می‌کنید در توییتر انجام دهید چون وقتی به قواعد و اصول یک پلتفرم توجهی نشان ندهید آن هم روی خوشی به شما نشان نمی دهد.

۲. محتوایتان متناسب با مخاطبان هر شبکه اجتماعی باشد!

در هر پلتفرمی برخورد مشخصی درباره محتوا و ارتباط مخاطبان با یکدیگر وجود دارد. اگر شما در توئیتر یک متن چندهزار کلمه‌ای بگذارید نباید انتظار بازخورد مناسب داشته باشید یا اگر در اینستاگرام که فضای سرگرم کننده ای است متنی با لحن خشک بگذارید نباید منتظر اینگیجمنت بالا باشید. پس علاوه بر شناخت پرسونای سایت، باید شخصیت مخاطبان، فضای کلی حاکم بر شبکه اجتماعی و نوع لحنتان را مشخص کنید تا درنهایت مخاطب مجاب شود که برای دیدن مطالب بیشتر به سایتتان برود.

۳. از طریق شبکه های اجتماعی برندسازی کنید!

تاثیر شبکه‌های اجتماعی در جهان امروز آنقدر بوده است که اوباما برای انتخاب دوباره، دست به دامن فیسبوک شود و یا ترامپ دیپلماسی خود را از طریق توئیتر پیش ببرد و البته که هر روز هم با مدیران توئیتر درگیر باشد. این ها همه برای چیست؟ برندسازی! حتی سیاست هم به برندسازی نیاز دارد چه برسد به سایت شما. از طریق شبکه های اجتماعی است که مخاطب هر روز به شما سر می‌زند، با شما خو و انس می گیرد و بر همین اساس هم بازدید مجدد از سایت و ماندگاری او در لا به لای خطوط و تصاویر افزایش می یابد.

 

۴. مخاطب را کنجکاو کنید!

شبکه‌های اجتماعی محل اشتراک گذاری چیزهای جالب توجه است. مطمئن باشید اگر درباره مطالب سایت یک معرفی یا مقدمه جذاب بنویسید، مخاطب مجاب می‌شود که روی لینک بزند و بعد در سایت غوطه ور شود.

۵. مطالب اکانت‌ را بدون لینک دهی به اشتراک نگذارید!

اگر هدف‌ تان بالارفتن بازدید سایت است پس هر مطلبی در شبکه های اجتماعی چه در پست‌ها و چه در استوری ها را باید با لینک همراه کنید. هیچوقت و هیچوقت به مخاطب نگویید« ادامه مطلب را در سایت بخوانید» بدون این‌ که لینک داده باشید چون مخاطب حقیقتا عصبی می شود. پس لینک های دسترسی سریع به مطالبتان ایجاد کنید.

 

۶. از مقاله مادر و مقالات اصلی سایت استفاده کنید!

در شروع کارتان در شبکه‌های اجتماعی خودتان را با اهدافی که در مقاله مادر یا مقالات اصلی آورده‌اید معرفی کنید. برای این کار می‌توانید مقاله را ریز کنید تا با فضای هر شبکه متناسب شود. شروع کار خیلی مهم است چون اولین خاطره را در ذهن مخاطب باقی می‌گذارد. خاطره خوب هم یعنی همراهی همیشگی و بازگشت دوباره.

۷. راه دسترسی از سایت به شبکه‌های اجتماعی را در دسترس بگذارید!

حواستان باشد که باید راه عبور و مرور از هر دو مسیر باز باشد. هستند مخاطبانی که وقتی به سایت ها قدم می گذارند، می خواهند ببینند در حساب‌های کاربری شما در شبکه‌های اجتماعی چه خبر است چون اغلب وقتشان را در اینستاگرام، لینکدین و توئیتر می‌گذارنند. پس حتما لینک‌های دسترسی به شبکه‌های اجتماعی را در سایت قرار دهید تا مخاطب همیشه پیگیر شما باشد. فقط این نکته را تاکید کنیم که شبکه‌های اجتماعی را باید خیلی جدی بگیرید، به خصوص اگر در ابتدای کارتان هستید چون هم بازدید سایتتان را بالا خواهید برد و سایت در جستجوی گوگل بالا خواهد آمد و هم مخاطب‌های همیشگی خواهید یافت. از طرفی ممکن است شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام آنقدر برای شما مهم شود که بخواهید برای افزایش فروش در اینستاگرام به موازات وبسایتتان هم عمل کنید.

 

نکته چهارم: راحت کردن پروسه خرید یعنی انگیزه سازی برای خرید!

برای هر خریدی انگیزه های زیادی وجود دارد. فراهم نبودن هر یک از این انگیزه ها، کاربر را یک قدم از اقدام به خرید دور می کند. البته که در جهان پرسرعت امروز مشتریان با برخورد به هر مانعی در فرآیند خرید ممکن است کلا بی خیال خرید شوند. خیلی مهم است که کاربر ببیند و قانع شود که روند خرید از سایت شما با چند کلیک ساده انجام می شود. در ادامه ببینیم که مهم ترین کارهایی که باید برای سهولت روند خرید انجام دهید چیست؟

 

۱. مشخصات محصول را در دسترس بگذارید!

مشخصات محصول یعنی عکس های متعدد و باکیفیت محصول، ریزجزئیات ویژگی های فنی محصول، توضیحات درباره کاربرد و نحوه کاربری آن و در نهایت لینک محصول. همه این موارد باید جلوی چشم مخاطب باشد. از طرفی باید دکمه نهایی سازی سفارش هم در دسترس مخاطب باشد تا اگر تصمیم گرفت محصول را به سبد کالا اضافه کند لازم نباشد هیچ راه اضافه ای طی شود.

۲. کالا موجود است یا نه؟ این خبر مهم را به مشتری بگویید!

در همان ابتدا مشتری باید بداند که شما کالایی را که ارائه داده اید، دارید یا نه؟ اگر هم ندارید باید بفهمد آن را در آینده ارائه خواهید داد یا نه؟ یا این که مشتری باید بداند که اگر کالا را سفارش دهد، ممکن است به او اطلاع دهید یا آن کالا را به نحو اختصاصی برای او تهیه و ارسال کنید یا نه؟ همه این موارد مشتری را در مورد حرفه ای بودن روند فروش در کار شما آگاه خواهد کرد. این اطلاعات را باید طوری ارائه دهد که هم در صفحه محصول(product page) و هم در صفحه نتایج جستجو(search results) قابل دسترسی باشد. در نهایت این که مشتری باید بداند اگر کالا را پیش خرید کند کی به دست او خواهد رسید؟ در این زمینه باید خوش قولی خودتان را به او ثابت کنید.

۳. اجازه تغییر سفارش یا حتی لغو آن را برای مشتری فراهم کنید!

نه مشتری گروگان شماست و نه پول او قرار است در گرو صندوق شما باشد! مشتری باید در خرید احساس آزادی کند و یا بعد از آن که تصمیمش عوض شد، بتواند خرید را لغو کند. اگر بتوانید شرایطی را فراهم کنید که پول سفارش بعد از تحویل محصول واریز شود که چه بهتر اما اگر این شرایط فراهم نیست می توانید به او اطمینان دهید با حذف سفارش از سبد کالا پول او به اعتبارش بازخواهد گشت.

۴. همان اول کار ثبت نام را اجباری نکنید!

اجازه دهید مشتری اول سبد خرید را پر کند و در سایت شما بچرخد و بعد در نهایت که خواست خرید را نهایی کند از او بخواهید ثبت نام کند. روند ثبت نام هم باید ساده و سریع طی شود. لزومی ندارد تمام اطلاعات مشتری را بگیرید طوری که مشتری احساس ناامنی کند. در نهایت این-که هر کسی که به سایت شما وارد می شود باید خود را یک تماشاگر آزاد بداند که می تواند هر موقع دلش خواست به راحتی سفارش دهد و خرید کند.

 

۵. در تمام مراحل خرید همراه مشتری باشید!

مشتری برمبنای اطلاعاتی که دارد خرید می کند. این اطلاعات هم معمولا به صورت داده های کوتاه و در دسترس به او می رسد. پس نباید انتظار داشته باشید همه مشتریان راهنما (Help) و سئوالات متداول (Faq) را بخوانند. مشتری همان لحظه ای که سوال به ذهنش می رسد نیاز دارد که پاسخ را دریافت کند پس گزینه تماس تلفنی و یا از آن هم بهتر چت آنلاین را به کارتان اضافه کنید.

۶. امکان مقایسه را فراهم کنید و دکمه بازگشتتان هم واقعا فعال باشد!

چه مشتری های کف بازار و چه کاربران سایت ها همواره کالاها را با هم مقایسه می کنند. پس امکان دسترسی راحت و سریع به سایر محصولات مشابه باید فراهم باشد. همچنین در بازارگردی-های وب مشتری ها ناگهان می خواهند به صفحات قبلی برگردند و باز محصولی که دیده اند را با قبلی مقایسه کنند پس دکمه بازگشت (back button) را ری دایرکت یا غیرفعال نکنید.

۷. روند پرداخت را مطمئن و راحت کنید!

روند پرداخت باید با چند کلیک ساده در کمال امنیت و سهولت انجام شود. از درگاه های بانکی مطمئن استفاده کنید و اگر در روند پرداخت ایرادی ایجاد شد آن را گردن بانک نیندازید و به مشتری اطمینان دهید که پول او بازخواهد گشت. درنهایت این که یادتان باشد که یکی از مهم ترین قسمت های خرید، همین سهولت در سفارش خرید است. البته که انگیزه های دیگری هم مثل نوع محصول فروشگاه آنلاین در خرید تاثیرگذار است، بر همین اساس هم لیموبیت سعی کرده است به این سوال بپردازد که «محصول یک فروشگاه آنلاین چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟».

 

نکته پنجم: نگویید خانه من! بگویید خانه شماست!

صفحه اصلی بسیار مهم است. این صفحه جایی است که مخاطب می فهمد شما اصلا چه کسی یا کسانی هستید؟ قرار است برای مخاطبان و کاربران چه کاری انجام دهید؟ و تفاوت خدمات و محصولات شما با دیگران در چیست؟ پس باید حسابی روی صفحه اصلی وقت بگذارید. صفحه اصلی شبیه یه یک عکس پارانوما دربارۀ تمام منظره ای است که قرار است شما جلوی چشم بیننده خود قرار دهید. این صفحه باید طوری باشد که مخاطب احساس کند در خانه خود قرار دارد، پس چیزهایی را باید در آنجا قرار دهید که مخاطب لازم دارد و برایش مهم است و نه لزوما مطالبی که برای خود شما مهم است. حالا آماده ایم که ببینیم برای تهیه صفحه اصلی باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

 

۱. خودتان را خیلی ساده، دقیق و صادقانه معرفی کنید!

مخاطب بسیار باهوش است و به سرعت می فهمد آیا شما واقعا در سطح ادعایتان هستید یا نه! پس حواستان باشد که خیلی راحت و صادقانه به مخاطب بگویید چه کاری می توانید برای او انجام دهید. خود را واقعا در همان حدی که توانایی و امکان دارید معرفی کنید. از طرفی اگر لازم دیدید، از اهداف کسب و کارتان، نحوه درآمدتان یا انگیزه های اجتماعی خود حرف بزنید.

۲. ساختار طراحی صفحه اصلی را جدی بگیرید!

هر اطلاعاتی به دستتان رسید را درون صفحه اصلی نریزید. این صفحه باید دسته بندی درست و دقیقی داشته باشد. ساختار کلی آن ساده باشد و دسترسی راحتی ایجاد کند. باید با زبانی ساده، استاندارد و در عین حال صمیمی ارائه شود. تیترهایی واضح داشته باشد. با عکس های بیان گر و اطلاعات دهنده یا با اینفوگرافی و نمودارهای ساده همراه باشد.

 

۳. صفحه اصلی، کارت دعوت مخاطب شماست!

دعوت هر کسی به جایی یعنی دعوت از او برای حضور داشتن و انجام یک کار مشخص. پس فعال سازی دکمه دعوت به عمل در صفحه اصلی یادتان نرود. شما باید مخاطب را قانع کنید که از دکمه های دعوت به عمل یا Call To Action استفاده کند. یکی از راه های این کار ارائه دسته-بندی درست کالاها یا خدمات در صفحه اصلی است. البته نباید آنقدر از این دکمه استفاده کنید که مخاطب کلافه شود پس کارت های دعوت به صفحات دیگر با Call To Action را درست خرج کنید. در نهایت این که سعی کنید با صفحه اصلی مخاطبان را در سایت نگه دارید و در قسمت های مختلف سایت بچرخانید.

۴. مخاطب را به همراه همیشگی خود تبدیل کنید!

باید چنان به مخاطب خوشامدگویی کنید و با اطلاعات سریع و ساده درباره تمایز کارتان از او پذیرایی کنید که ترغیب شود که با ارائه شماره تماس یا آدرس ایمیل خود عضوی از مجموعه شما شود. فقط باید روند ثبت اطلاعات مخاطب بسیار سریع باشد و از طرفی باید برای او مشخص باشد که قرار است با ارائه اطلاعاتش چه موارد مهمی را دریافت کند. با رعایت نکات عمومی بالا و همچنین پرداخت دقیق تر به این سوال که «کدام عناصر اصلی در صفحه نخست فروشگاه باید ارائه شود» می توانید بیشترین میزان بهره وری ممکن را از صفحه اصلی سایتتان داشته باشید.

 

نکته ششم: کمپین ها، انرژی زای سایت شما هستند!

چه در ابتدای راه اندازی سایت تان هستید و چه در میانه آن نباید اهمیت کمپین ها را دست کم بگیرید. بوده اند سایت هایی که با کمپین های قدرتمند راه پنج ساله را یک ساله طی کرده اند و بوده اند سایت هایی که سال ها کار کرده اند اما در نهایت با کمپین ها اقبال عمومی پیدا کرده اند. کمپین ها مجموعه ای از عمل ها برای بازاریابی هستند که در یک سیستم منسجم در جهت هدفی واحد کار می کنند. در واقع کمپین ها مثل یک مجموعه ارگانیک هستند که هم پویا عمل می کند و هم باعث پویاسازی می شوند. حالا آماده ایم که ببینیم این کار مهم باید چه ویژگی های داشته باشد:

 

۱. هدف کمپین را به صورت واضح و متمایز مشخص کنید!

منظور از مشخص شدن هدف صرفا این نیست که بدانیم چه ایده ای در سر داریم بلکه هدف وقتی مشخص است که ما دقیقا معنا، مختصات، ویژگی ها و راه های دسترسی به آن را بدانیم. پس شما باید مشخص کنید با کمپینی که راه می اندازید مثلا هدفتان جلب اعتماد عمومی و آگاهی از برند در جهت مسئولیت های اجتماعی است یا برای مثال افزایش فروش، وفاداری و یا ایجاد سرنخ فروش هدف اصلی کارتان است؟

۲. پیام کمپین برای مخاطب واضح باشد!

شاید هدف بیشتر پیش خودتان می ماند اما پیام باید برای مخاطبان هم مشخص باشد. یعنی آنها باید بدانند که برای شرکت در کمپین باید چه کاری انجام دهند و قرار است با این شرکت و عمل چه چیزی به دست بیاورند.

۳. مخاطبان کمپین را مشخص کنید!

کمپینی که مخاطبانش مثلا هواداران فوتبال هستند بسیار متفاوت است با کمپینی که مخاطبانش کنکوری ها هستند. پس نوع کمپین، لحن آن، پیام و هدف آن بر اساس مخاطبان هدف آن تعیین می شود. اگر برای مشخص کردن مخاطبان و جامعه هدفتان انرژی زیاد و بهینه ای صرف کنید مطمئن باشید که سرمایه گذاری روی کمپین تان جواب خواهد داد.

 

۴. کانال های ارتباطی کمپین را هدفمند انتخاب کنید!

انواع کانال های ارتباطی از ایمیل مارکتینگ، تیزر و بنرهای تبلیغاتی، تبلیغات هزینه به‌ازای کلیک(CPC) یا هدف‌گیری مجدد (Retargeting)گرفته تا تبلیغ در کانال های تلگرامی و یا صفحات اینفلوئنسرهای اینستاگرامی می توانند به عنوان کانال کمپین شما عمل کنند. اما همان-طور که گفتیم هدف، پیام و مخصوصا مخاطب شماست که مشخص می کند کدام کانال بهترین است.

۵. مناسبت های مختلف را برای راه اندازی کمپین تان نشان کنید!

مناسبت ها یک گردهم آیی جمعی اند. برای مثال در عید نوروز یا شب یلدا همه افراد ذهنشان درگیر یک موضوع مشخص است و وقتشان را هم برای اختصاص دادن به آن موضوع و آیین صرف می کنند. این یعنی شما می توانید روی اجرای یک کار متفاوت، جذاب و هیجان انگیز در مناسبت ها برنامه ریزی کنید و توجه افراد را به سمت پیام و هدف کمپین تان جلب کنید. کمپین ها می توانند شبیه به میدان های عمومی شهرها عمل کنند. آنها می توانند افراد را دور هم جمع کنند، به رقابت های جذاب وادار کنند و یا با سرگرمی آنها میزان اعتماد، علاقه و همکاری با برند و کسب و کار را افزایش دهند. بر همین اساس است که باید به آنها اهمیت ویژه ای بدهید.

 

نکته هفتم: تصاویر وب سایت، نشان دهنده نوع نگاه شماست!

از اهمیت و تاثیر تصاویر در جهان تصویری شده امروز هر چه بگوییم، کم است. تصاویر علاوه بر ایجاد جذابیت و جلوگیری از کسالت بار شدن محتوا، می توانند اطلاع دهنده باشند. اطلاعاتی که مخاطب از عکس ها به دست می آورد در تصمیم گیری او برای خرید محصولات، نقش بسیار مهمی ایفا می کند. فرض کنید که یک عکس بتواند کیفیت یک پارچه را به خوبی نشان دهد و اطلاعات نوشتاری محصول را تایید کند، مسلم است که چنین محصولی به سرعت فروش می رود. در ادامه نکات مهمی که برای تهیه عکس-های وب سایتتان باید رعایت کنید را مرور می‌کنیم:

 

۱. از عکس‌های با کیفیت بالا استفاده کنید!

چه وقتی خودتان عکس می‌گیرید و چه وقتی از سایت‌های دیگر عکس دانلود می‌کنید باید کیفیت عکس خوب باشد. عکس با کیفیت بالا یعنی نشان‌دادن اعتبار کار خودتان و همچنین کمک به مشتری در تشخیص درست ویژگی‌های محصول.

۲. عکس‌ها را بهینه‌ کنید!

درست است که باید کیفیت عکس بالا باشد اما خیلی مهم است که حجم و سایز عکس‌ها برای وب سایت بهینه شود. از طرفی باید فرمت مناسب تصاویر برای وب را هم ارائه دهید. رعایت این نکات جزئی است که تجربه کاربری بصری خیلی خوبی را به مخاطب خواهد داد.

۳. قوانین کپی‌رایت را رعایت کنید!

رعایت نکردن قوانین کپی رایت یعنی یک فاجعه برای اعتبار وب سایت شما. از طرفی ربات‌های گوگل هم به تصاویر کپی‌شده سایر سایت ها روی خوشی نشان نمی‌دهند، پس اگر از عکس های سایر وب سایت‌ها استفاده می‌کنید باید خیلی روی این نکته حساسیت نشان دهید.

 

۴. لوگوی خود را روی تصاویر تولیدی خود قرار دهید!

در صورتی که عکس محصولاتتان را خودتان می گیرید لوگوی خود را روی عکس کار کنید تا از سوء استفاده‌های احتمالی جلوگیری کرده باشید.

۵. از عکس‌های متعدد و با جزئیات دقیق استفاده کنید!

تعداد بالای عکس از تمام زاویه‌ها و همچنین عکس‌هایی که جزئیات محصول را نشان دهند، در فروش محصول موثر است. در نورپردازی ها نباید اغراق کرد و باید محصول را همان‌طوری که واقعا هست نشان داد، مثلا اگر قرار است لپ‌تاپی بفروشید که بدنه آن پلاستیکی است نباید نور-پردازی طوری باشد که انگار در حال ارائه سطحی فلزی هستید. در نهای این‌که هر چه می‌توانید از جزئیات منحصر به‌فرد محصول در عکس ها استفاده کنید.

۶. علاوه بر عکس از تصاویر گرافیکی هم استفاده کنید!

تگاهی تصاویر گرافیکی یا استفاده از المان‌های گرافیکی ویژگی‌های یک محصول را بهتر نشان می‌دهد. برای مثال اگر می‌خواهید ابعاد یک میز ناهارخوری و ساختار آن را نشان دهید می-توانید به بهترین شکل از المان‌ها، خطوط و تصاویر گرافیکی استفاده کنید. تصاویر، سنجاق‌های حافظه اند. شما هر چقدر هم که اطلاعات بدهید، درنهایت این تصاویر هستند که اعتماد مشتری را جلب می‌کنند. آنها را جدی بگیرید و سعی کنید که خودتان تصویر محصول وب‌سایتتان را تهیه کنید و در شیوه عکاسی و فیلم‌برداری از آنها هم صاحب‌سبک شوید.

 

حرف آخر

لیموبیت در این مطلب سعی داشت که مهم‌ترین نکات درباره مدیریت یک وب سایت فروشگاهی را در قالب 7 نکته اصلی به شما ارائه دهد. می‌دانیم که داستان مدیریت این طور وب‌سایت‌هایی به همین‌جا ختم نمی‌شود و برای هر فردی سوالات ریز زیادی درباره این موضوع مطرح خواهد شد. شما همواره می-توانید در تماس با ما هر سوالی که داشتید را بپرسید تا در اسرع وقت پاسختان را دریافت کنید. احیانا زمانی لازم ببینید یک تیم تخصصی را برای مدیریت وب‌سایتتان در اختیار داشته باشید، فقط کافی است نگاهی کوتاه به نمونه‌کارهای لیموبیت داشته باشید و در مورد سپردن کارتان به ما خیال‌تان را راحت کنید.