نکاتی درباره نحوه خرید سایت که باید بدانید

نکاتی درباره نحوه خرید سایت که باید بدانید

نکاتی درباره نحوه خرید سایت که باید بدانید
 
زمان مطالعه:۹ دقیقه

«چگونه یک سایت بخریم» این دقیقا سوالی است که بسیاری از افرادی که قصد خرید سایت را دارند، از دوستان و آشنایان و اهل فن و حتی موتور جستجو گوگل می‌پرسند اما سوال مهم‌تر این است:

آیا سایت خریدنی است؟!

اگر شما هم عبارت «نحوه خرید سایت» یا «نکات خرید سایت» یا چیزهایی از این دست را در گوگل جستجو کرده‌اید احتمالا دو هدف اصلی دارید!

۱- سفارش طراحی سایت

۲- خرید سایت آماده

در این مقاله قصد داریم به هر دو عبارت بالا به صورت مجزا بپردازیم.

 خرید اینترنتی از سایت فروشگاهی

۱- نحوه خرید سایت با منظور سفارش طراحی سایت

زمانی که قصد دارید طراحی سایت خود را به یک شخص یا شرکت طراح بسپارید باید به نکات زیر توجه کنید.

هدف شما از خرید یک سایت چیست؟

این اولین سوالی است که باید از خودتان بپرسید. دلایل زیادی وجود دارد که می‌توانید «خرید یک سایت» را انتخاب کنید. در این بخش وقتی صحبت از خرید سایت می‌شود به معنای سفارش طراحی یک سایت از صفر تا صد است. پس بهتر است هدف خود را مشخص کنید و مانند یک حرفه‌ای به دنبال شرکت‌های طراحی سایت بگردید. اگر قبلا تجربه طراحی سایت را نداشته‌اید و از بقیه شنیده‌اید که این کار خیلی سخت و پیچیده است، ممکن است حق با آن‌ها باشد. البته اگر نکات این مقاله را رعایت کنید نه تنها خرید سایت سخت نیست بلکه به سادگی آب خوردن است!

چه نوع وبسایتی نیاز دارید تا برای شما طراحی کنند؟

۱- وب سایت فروشگاه اینترنتی

۲- وب سایت شرکتی

۳- وب سایت شخصی و معرفی

۴- وب سایت آموزشی

۵- وب‌ سایت نوبت‌دهی آنلاین

۶- وب سایت مقاله و وبلاگ

شش دسته‌بندی بالا اصلی‌ترین سایت‌هایی است که معمولا درخواست خرید آن‌ها وجود دارد. در بخش زیر به معرفی نکات مرتبط در دو دسته اول می‌پردازیم ولی برای سایر سایت‌ها نیز همان نکات صادق است.

وب سایت فروشگاهی:

وب سایت فروشگاهی وب‌سایتی است که افراد می‌توانند محصولات موردعلاقه خود را به صورت اینترنتی بخرند. هر سایتی که شامل سبد خرید و .. باشد در این دسته از سایت‌ها قرار می‌گیرد. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که قصد دارید محصولات خود را از طریق سایت به فروش برسانید، حتما برای خرید این نوع سایت‌ها اقدام کنید.

خرید اینترنتی

برای دانستن درباره وب‌سایت‌های فروشگاهی، وبلاگ «آشنایی با مدل های مختلف فروشگاه های اینترنتی» را مطالعه کنید.

نکات مهم قبل از سفارش طراحی سایت فروشگاهی:

1- حتما قبل از هر اقدامی یک نام دامنه برای خود انتخاب کنید. (راهنما)

۲- به فکر لوگو و نماد تجاری باشید.

۳- حداقل ۲ رنگ اصلی با کد رنگ برای خود داشته باشید و به طراح اعلام کنید.

۴- حتما به دنبال داشتن یک شماره ثابت برای فروشگاه اینترنتی خود باشید زیرا برای اینماد ضروی است.

۵- حتما آدرس فیزیکی با کد پستی معتبر داشته باشید زیرا برای اینماد ضروری است.

۶- شماره همراه با کد ملی خودتان داشته باشید.

۷- لیست محصولات و شیوه دسته‌بندی آن‌ها را مشخص کنید.

۸- از تصاویر خود به صورت پشت سفید تصویر برداری کنید.

۹- متن‌های مهم سایت مانند درباره ما، تماس با ما، قوانین مقرارت، شیوه مرجوعی کالا، هزینه‌های ارسال و.. را آماده کنید.

۱۰- باقی مسائل را به طراح بسپارید!

نکات مهم در زمان سفارش خرید سایت فروشگاهی:

۱- حتما با یک شرکت ثبت شده کار کنید. شرکت‌ها دارای نام رسمی کامل سه یا چهار سیلابی هستند. مانند لیموبیت که نام شرکت لیمو هوشمند پردیس است.

۲- شرکت حتما پاسخگویی و مشاوره تلفنی داشته باشد.

۳- به نمونه کارهای شرکت طراح توجه کنید. با چند مشتری آن‌ها تماس بگیرید و نظرات آن‌ها را درباره همکاری با شرکت طراحی فروشگاه اینترنتی بپرسید.

۴- سعی کنید شرکتی را برای طراحی فروشگاه اینترنتی انتخاب کنید که در این زمینه تخصصی کار کند.

۵- به درباره ما و تیم شرکت طراح دقت کنید.

۶- به فعالیت و برند شرکت در شبکه‌های اجتماعی توجه کنید، البته منظور تعداد فالوور بالا نیست بلکه کیفیت محتوای ارائه شده است.

۷- از شرکت طراح سایت پس از دریافت مشاوره رایگان پیش‌نویس قرارداد طراحی سایت بگیرید و به دقت مطالعه کنید.

در قرار داد حتما نکات زیر وجود داشته باشد.

  • • شرایط و مدت زمان تحویل

  • • مفاد پشتیبانی و میزان آن و تعرفه تمدید سالهای بعد

  • • نوع پشتیبانی (تلفنی، تیکت)

  • • ویژگی‌هایی که تحویل آن برای شما مهم است باید در یک بخش جداگانه برای شما ذکر شود.

  • • اگر احساس کردید با یک قرارداد یک طرفه مواجه هستید از امضا کردن آن قبل از مشورت با کارشناسان خودداری کنید.

۸- محل فعالیت شرکت باید در یک محیط مناسب برای این کار باشد. مثلا در قلب بازار تهران یا در یک مغازه جایی نیست که یک شرکت طراحی سایت حرفه‌ای کار کند. معمولا محیط‌های شرکتی برای این کار مناسب هستند.

وب سایت شرکتی

وب‌سایت شرکتی یا وب‌سایت کسب‌وکار به سایت گفته می‌شود که سعی دارد فعالیت‌های شرکت، خدمات آن، رزومه و افتخارات، توضیحات کلی از دسته‌بندی محصولات و خدمات شرکت را ارئه کند. سایت شرکتی باید زیبا، چشم‌نواز و پر از اطلاعات مفید درباره کسب‌وکار باشد.

 پلتفرم فروشگاه‌ساز

در واقع سایت شرکتی یک رزومه آنلاین برای شرکت شما است. در این سایت شما مستقیم محصولی را از طریق سایت نمی‌فروشید بلکه سعی می‌کنید ابزار کمکی باشد برای تیم فروش و مارکتینگ شما.

نکات مهم قبل از سفارش خرید سایت شرکتی:

به مانند قبل هر ۱۰ مرحله ذکر شده برای سایت فروشگاهی را رعایت کنید و در کنار آن به نکات اختصاصی طراحی سایت شرکتی هم توجه کنید:

۱-از محیط شرکت تصاویر واقعی تهیه کنید.

۲- سعی کنید اعضای تیم خود را معرفی کنید. این کار باعث جلب اعتماد مشتریان می‌شود.

۳- رنگ و لوگو سازمانی شما باید در طراحی لحاظ شود.

۴- سعی کنید وبلاگ قوی در کنار سایت شرکت داشته باشید.

۵- حتما تصاویر سایت را در فواصل زمانی مختلف به روز کنید.v

۶- به نکات گفته شده در این بخش که در زمان خرید سایت باید رعایت شود دقت کنید.

چه نکاتی را در زمان خرید هر گونه سایتی باید رعایت کرد؟

ضمن رعایت نکات بالا، نکات زیر به صورت عمومی نیز برای هر سایتی ضروری است. چه سایت شما فروشگاهی باشد چه نوبت‌دهی رعایت این نکات ضروری است.

 پلتفرم فروشگاه‌ساز

2- نحوه خرید سایت با منظور خرید سایت آماده

معمولا در فضای کسب‌وکار خرید سایت آماده کار مرسومی نیست ولی اگر به هر دلیلی قصد دارید یک سایت فروشگاهی آماده بخرید به نکات زیر توجه کنید:

خرید سایت به شما کمک می‌کند تعداد بیشتری از مخاطبان را به مشتری تبدیل کنید.

تاریخچه سایت

اول از همه قبل از اینکه سایت بخرید، باید بدانید که آن سایت چه مدت کار کرده است. درست مانند مشاغل دیگر وب‌سایت‌هایی که مدت زمان طولانی‌تری کار کرده‌اند پایدارتر و شناخته شده‌تر هستند. البته این نکته را در نظر بگیرید که سایتی که قصد خرید آن را دارید در زمان کارکرد خود شهرت مثبتی داشته باشد، در غیر اینصورت کار برای ادامه مسیر برای شما سخت می‌شود.

 تاریخچه سایت

نماد و لوگو سایت

بررسی کنید آیا برندی که برای سایت تا به اینجای کار ساخته شده است مناسب کار شما است یا نه؟ آیا از رنگ درستی در لوگو و هویت برند استفاده شده؟ آیا با سلیقه شما مطابقت دارد؟

پلتفرم سایت

پیش از هر چیز مطمئن شوید پلتفرم پشت این سایت که قصد خرید آن را دارید از چه نوعی است. به صور کلی سه نوع پلتفرم برای سایت‌های فروشگاهی وجود دارد.

• پلتفرم‌های open source مانند وردپرس

• فروشگاه‌سازها

• سایت‌های اختصاصی

مصلما استفاده از فروشگاه‌ سازها نمی‌تواند برای یک سایت آماده مناسب باشد چرا که معمولا امکانات کمی دارد. اگر پلتفرم سایت اختصاصی است پس می‌توانید به عنوان یک ارزش جداگانه روی آن حساب کنید.

 پلتفرم فروشگاه‌ساز

برای آشنایی با پلتفرم ‌های فروشگاه‌ساز وبلاگ «مقایسه بهترین پلتفرم های فروشگاه ساز دنیا» را مطالعه کنید.

استراتژی‌های بازاریابی

به این نکته حتما توجه داشته باشید که سایتی که می‌خرید از چه استراتژی برای بازاریابی خود استفاده کرده است. اگر سایت به اندازه کافی کار کرده باشد و در موتور جستجو رتبه بالایی داشته باشد نیازی به استخدام یک سئوکار نیست. در اینصورت ادامه مسیر برای شما آسان می‌شود و می‌توانید نتایج خوبی را کسب کنید و در رقابت با رقبای خود کم نیاورید.

حوزه کاری سایت

سعی کنید حوزه فعالیت سایت فعلی را تغییر ندهید، زیرا تغییر این کلمات ممکن است به از دست رفتن رتبه در موتور جستجو گوگل منجر شود. مثلا اگر سایت در حوزه کفش فعالیت می‌کند و جز سایت‌های دارای رتبه در این زمینه است تغییر این عبارت‌های کلیدی به لباس مصلما کار را برای شما در SEO کمی سخت خواهد کرد.

وضعیت حقوقی و مالیاتی سایت

اگر سایتی که قصد خرید آن را دارید قبلا دارای درگاه بانکی بوده است، احتمال زیاد دارای پرونده‌های باز مالیاتی و مسائل حقوقی است. پس حتما در نظر بگیرید تا قبل از انتقال مالکیت‌ها کلیه بدهی‌های مالیاتی شخص تا تاریخ مذکور با اداره مالیات روی درگاه‌های بانکی سایت تسویه شده باشد. هر درگاه دارای یک شماره پایانه مخصوص است که در اداره مالیات نیز با همان شماره درگاه سایت را به پرونده مالیاتی الصاق می‌کند.

برای آشنایی با قیمت خرید سایت، وبلاگ «۷ عاملی که قیمت خرید سایت فروشگاهی را تغییر می دهد» را بخوانید.

بررسی ترافیک سایت

ترافیک سایت برابر با پول است. هر چه افراد بیشتری از سایت شما بازدید کنند، این به معنی پول بیشتر برای شما است. پس به دنبال خرید سایت‌هایی باشید که ترافیک سایت بالایی دارند. همچنین می‌توانید ترافیک سایت را بررسی کنید اینکه ترافیک سایت بیشتر مربوط به چه گروه سنی، علاقه‌مندی‌ها و.. می‌شود. برای این منظور حتما قبل از خرید سایت گوگل آنالیتیکز و سرچ کنسول سایت را بررسی کنید.

طراحی سایت یا خرید سایت؟

ممکن بین این دوراهی گیر کنید که یک سایت جدید از ابتدا طراحی کنید و یا اینکه یک سایت را در حال حاضر بخرید. اول از همه باید بگوییم که ساخت سایت فروشگاهی به سرمایه‌گذاری اولیه، برنامه نویسی و کدنویسی و.. نیاز دارد. در این راه شما باید صبور باشید زیرا مدتی طول می‌کشد تا سایت شما در نتایج رتبه‌بندی گوگل ظاهر شود. از طرف دیگر، اگر قصد خرید یک سایت توسعه‌ یافته را دارید، باید مطمئن شوید سایتی که می‌خواهید بخرید ارزش داشته باشد.

هزینه هر کدام از این کارها مصلما کم نیست و شما نیازمند بودجه مشخصی برای خرید سایت یا طراحی سایت هستید، پس پیشنهاد ما این است که با کمی صبوری سایت خود را با سلیقه خودتان و از ابتدا طراحی کنید.

هرچه فروشگاه اینترنتی شما بهتر باشد، فروش بهتری را تجربه خواهید کرد.

برای آشنایی با طراحی سایت فروشگاهی، وبلاگ «طراحی سایت فروشگاهی چه تاثیری در موفقیت کسب و کار آنلاین دارد؟ » را بخوانید.